Avdrag för grön teknik

När du installerar vissa former av grön teknik som bidrar till ett bättre klimat så får du avdrag för det. Är du på väg att bygga om huset, installera laddbox till elbilen eller ett system för energilagring så är det smart att kika på vilka alternativ som finns.

Grön teknik kan ge avdrag

Avdraget är en skattereducering likt ROT- och RUT-avdraget. Det började gälla 1 januari 2021 och kan vara högst 50 000 kr per person och år. Det är företaget som begär ut avdraget från Skatteverket så för dig som privatperson får du avdrag för grön teknik direkt på fakturan. Enkelt och smidigt. Skattereduceringen ersätter det som förut var ett statligt bidrag för installation av solceller, egenproducerad energi samt laddstation för elbil. Detta ska bli ett enklare sätt för fler att kunna ta del av avdraget för grön teknik.

Det är viktigt att så många som möjligt bidrar till utvecklingen av miljövänliga alternativ, och därför finns Betydelsefull grön teknik avdrag som en möjlighet för fler att kunna välja ett klimatsmart alternativ. Det kan ibland vara svårt, även om man gärna vill så kan ekonomin sätta begränsningar så med det här avdraget för grön teknik kan det förhoppningsvis underlätta.

När är avdraget aktuellt?

Det finns tre områden som omfattas av skattereduceringen:

  • Vid installation av nätanslutet solcellsystem.
  • Vid installation av laddningspunkt till elfordon.
  • Vid installation av elsystem som lagrar egenproducerad energi.

Det kan även finnas andra områden där avdraget är aktuellt. Det bästa är att höra av sig antingen till Skatteverket eller till den firma du anlitar. De kan svara på om det du har tänkt dig omfattas av avdraget, och om du kan ändra något i planeringen. Istället för att byta ut eller laga det nuvarande värmesystemet kan du få förslag på gröna alternativ som kan bli ekonomiskt lönsamma i längden och där du får stöd av avdraget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *