Installera laddstolpe BRF i Göteborg

Planerar ni att installera laddstolpe till er BRF i Göteborg? I så fall har ni troligtvis gjort ett mycket bra val, eftersom undersökningar visar att laddstolpar är en av de faktorer som gör bostadsrättsföreningar attraktiva att bo i idag. Men att installera en laddstolpe i en BRF i Göteborg kräver en del arbete och är förstås en kostnad. Det krävs att ni i styrelsen gör en del research innan för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Välj rätt laddstolpe BRF Göteborg

Det finns idag lite olika laddningslösningar och olika typer av laddstolpar. Det bästa är att välja en ovärdelig laddstolpe BRF Göteborg för att det ska vara värt pengarna. Behovet och efterfrågan på laddstolpar kommer bara att öka med åren, och då krävs det att ni har en laddningslösning som fungerar.

Den som vill ha en laddstolpe i sin BRF Göteborg har troligtvis inte lika höga krav som någon som installerar en laddstolpe i sin egen villa. Till exempel förväntar man sig inte att en laddstolpe i BRF:en i Göteborg ska vara uppkopplad till ett Wi-Fi med möjlighet till att fjärrstyra laddningen. Utan det man förväntar sig är att det faktiskt finns möjlighet att ladda sin elbil där man bor.

Begär in en offert

När ni i styrelsen i bostadsrättsföreningen planerar för installering av laddboxar bör ni alltid begära in en offert från företag ni kan tänka er att anlita. Även om laddningsstationer oftast är omtyckta av de boende är det deras pengar ni använder. Därför är det viktigt att projektet blir bra och faktiskt fungerande.

Något som är viktigt att ni tänker igenom ordentligt är hur många laddstolpar som ska finnas. Att installera en på varje parkeringsplats skulle bli mycket dyrt och kanske också onödigt i dagsläget. Men exakt hur många som behövs varierar kraftigt beroende på vilket område er bostadsrättsförening ligger i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *